Emmauscollege Rotterdam

Zakelijk

“...ons personeelrestaurant moet efficiënter worden ingericht, zodat iedereen de kans krijgt in de kleine pauzes een kop koffie te pakken...”

De personeelsruimte van het Emmauscollege uit Rotterdam was toe aan een opknapbeurt. En niet alleen qua uiterlijk, maar vooral ook qua gebruiksgemak. De ruimte bleek inefficiënt; mensen kwamen letterlijk niet toe aan een kop koffie, omdat de rijen te lang waren in de kleine pauzes.

Dit heeft interieurarchitect.nl opgelost door twee slim ingericht buffet-units te ontwerpen, waarin een uitgebreide selectie koffie, thee, soep, koelwaren, servies en bestek zijn opgenomen. De routing is verbeterd, de rij gehalveerd en de doorstroming versneld.

In het restaurant zijn meer zitplaatsen en een grotere variatie in zitmogelijkheden opgenomen. Men kan relaxt 'loungen' op de ruime, op maat gemaakte, hoekbanken. Of actief even bijpraten, staand of zittend aan de bar. De vier meters lange tafels zijn te gebruiken als 'keukentafel' voor de lunch, maar in de tussenuren ook als werkplek met databekabeling en stopcontacten voor opladers. Bovendien bieden ze een uitstekende plek voor overleg in groepen van 2 tot 64 personen. De grote, stalen lampenkappen met oranje binnenzijde geven warm en sfeervol licht, samen met energiezuinige led-spots een goede tegenhanger van de algemene tl-verlichting van de school.

Bijzonder element is de (ruim 8 meter brede!) opgespannen wandafwerking met 'vlekken-patroon', welke speciaal voor deze ruimte werd ontworpen en geproduceerd. Deze textiele wandbespanning is licht en vrolijk, heeft acoustisch dempende eigenschappen en verbergt de oubollige bakstenen wand erachter. Een bijzonder leuke én nuttige eye-catcher.