Heilijgers BV

Zakelijk

"...we willen graag vernieuwen, met gebruik van het oude..."

Het kantoor van Heilijgers Bouw en Ontwikkeling BV (totaal 2 vestigingen) was toe aan vernieuwing; een traditioneel cellenkantoor met donkere gangen en veel kleine kantoorruimtes waar al even niets meer aan gedaan was. Startpunt was een onderzoek betreft ruimtegebruik, waaruit een herindeling van functies en afdelingen voortvloeide. 

Het interieurontwerp, dat hierop volgde, kreeg de titel "Upgrade Light". Dit omdat er letterlijk meer licht in het gebouw moest worden gebracht en ten tweede omdat het ontwerp met respect voor bestaande materialen (duurzaam!) en structuren werd gemaakt.

Vanuit dit oogpunt zijn de bestaande binnenwanden -zoveel en waar mogelijk- blijven staan, gerenoveerd en uitgebreid met moderne, strakke glaspuien van Saint-Gobain. Hiermee werd letterlijk licht en transparantie in de organisatie binnengebracht. 

Op de glaswanden werd een bijzondere decoratie aangebracht: 100 jaar Heilijgers in beeld. Foto's van projecten die gedurende het 100-jarige bestaan door het bedrijf werden uitgevoerd, lopen hierop in elkaar overvloeiend door. Geprint op een strook semi-transparant materiaal, loopt de geschiedenis van Heilijgers letterlijk door over vier etages. 

Elk van de verdiepingen kreeg in het ontwerp een bredere gangzone; algemene ruimte waarin licht en ruimte voor werken werd toegevoegd. Deze gangzones zijn voorzien van overlegplekken, waar men met collega's en bezoekers kan plaatsnemen; een voorziening waarbij men elkaar letterlijk 'in de wandelgangen' spreekt. 

Het complete interieur kreeg een 'nieuwe huisstijl'. Het kleurgebruik werd aangepast op de vernieuwde grafische huisstijl van de verschillende divisies. De vloer kreeg hierbij speciale aandacht; uitgevoerd met bijzondere 'karpetten' welke overlopen van de ene naar de andere ruimte, uitgevoerd in tapijttegels met een unieke kleurstelling (Interface), als special ontwikkeld voor Heilijgers BV.

Verder werden de etages en kantoren van twee vestigingen van het bedrijf voorzien van nieuwe pantry's, plafonds, energiezuinige verlichting (met bewegingssensoren) en (maatwerk-)meubilair.