Hofmeester Dental BV

Zakelijk

"...wij willen ons bedrijf graag 'updaten', meer van deze tijd, qua look & feel meer passend bij de branch die wij bedienen..."

Voor Hofmeester Dental bv, een groothandel in tandartsbenodigdheden gevestigd in Rotterdam, heeft interieurarchitect.nl een fris ontwerp gemaakt. Daarnaast heeft interieurarchitect.nl de voorbereiding en de realisatie tot en met de oplevering begeleid.

Het reeds bestaande kantoor werd verbouwd, terwijl het bedrijf doorwerkte. De entree, het kantoor met werkplekken, verscheidene vergaderruimtes, de multifunctionele seminarruimte en de bedrijfskeuken werden geheel vernieuwd.

De nieuwe indeling van de plattegrond zorgt hierbij voor meer open karakter en groter gebruiksgemak. Het interieur is modern, voorzien van design-elementen, geheel passend bij de dentale industrie. Qua kleurgebruik en bewegwijzering is het interieur afgestemd op de vernieuwde huisstijl van het bedrijf.

Bijzondere elementen in het interieur zijn de gevlochten PVC vloeren en de gietvloer (SENSO). Echte eyecatchers zijn de kozijnloze glaswanden en diverse maatwerk onderdelen, zoals de witte bedrijfskeuken met een 5 meter lange, eikenhouten bar voor lunches en recepties. De bedrijfskeuken en naastgelegen seminarruimte kunnen worden samengevoegd middels het openen van een enorme eikenhouten schuifwand.

In het interieur werd bijzondere fotografie van 'hometown' Rotterdam toegepast. De fotografie werd op maat aangeleverd, op grote canvas doeken en in de vorm van een 6 meter brede opgespannen wandbekleding.

Op de eerste etage werd bij het magazijn en kantoor een catwalk gemaakt waarop een wisselende tentoonstelling van producten uit het assortiment gepresenteerd wordt.