Luxor Leiden

Zakelijk

“...deze oude bioscoop staat al jaren leeg. Wij willen er een groot restaurant van maken, kan dat?...”

Het Luxor Theater in Leiden stond al jaren leeg. De eerste keer dat ik er met de opdrachtgever ging kijken, was het er donker, verlaten en hing er een sfeer van vergane glorie. De nieuwe plannen voor het grootse 'All you can eat'-concept waren ambitieus en in het restaurant moesten grote feesten kunnen worden gevierd. Vol enthousiasme zijn we aan de slag gegaan.

Allereerst is de structuur van het pand op de schop gegaan. De grote trap vanuit de hal naar het balkon werd verplaatst om de entree open te maken. Het balkon werd verlengd met twee ruime entresols rondom de grote zaal. Een tweede trap, theatertrap in Y-vorm, is de spil van het restaurant. In de theatrale balustrade van staal is het logo in patroon uitgefreesd.  

Het oude toneel huisvest op de begane grond de keuken en het buffet waar gasten zelf hun diner samenstellen. Op de eerste etage (nieuw toegevoegd) vindt men een grote familietafel en de toiletgroepen, maar ook de nieuwe goederenlift naar de voorraadruimte op de zolderetage van het toneel. 

Het pand is voorzien van nieuwe keukens, luchtbehandeling, verlichting (RGB-led, computergestuurd), hightech geluidssysteem en een schitterende dansvloer van bamboo stroken parket.