Amsterdams Winkelhuis 1914

Particulier

"... het begon met wat creatieve ideeën en een paar losse schetsen. En die schetsen inspireerden ons tot serieuze verbouwingsplannen..."

Met het schetsontwerp dat interieurarchitect.nl maakte voor dit Amsterdamse 'winkelhuis' uit 1914, werd 100 jaar later, in 2014, nieuw leven ingeblazen in dit woonhuis. Door o.a. de plattegrond te wijzigen en de keuken naar de serre te verplaatsen, ontstond er voldoende ruimte voor een ruime eetkamer en aparte woonkamer.

De nieuwe keuken werd uitgevoerd in greeploos maatwerk en voorzien van luxe apparatuur zoal Pitt Cooking, een in het werkblad geïntegreerde afzuigkap, een Quooker combi (koud, warm én kokend water uit één kraan) en een ingebouwde wijnklimaatkast. De kastwand van de keuken ligt deels verzonken in de voormalige achtergevel, waar een speciale constructie voor werd gemaakt. Hierdoor is er een zee aan opbergruimte en werd het vloeroppervlak zoveel mogelijk vrijgehouden. 

De eetkamer en woonkamer zijn van elkaar gescheiden middels een bijzondere plafondhoge kastenwand en halfhoge roomdivider met televisie-lift. Het verschil in vloerhoogte tussen de ruimtes is middels een stalen trap uit één stuk, in de kastwand opgenomen. Het geheel oogt ruim, opgeruimd en is verbonden door een lichte gietvloer (v.v. comfortabele vloerverwarming). De lichte, naadloze vloer verbindt voorts de hal, nieuwe badkamer met inloopdouche en toilet, de slaapkamers en werkkamer in het souterrain 'vloeiend' aan elkaar.

Originele, oorspronkelijke delen van het woonhuis werden zorgvuldig behouden, gerenoveerd en waar nodig door de ambachtsman aangeheeld; oud en nieuw sluiten naadloos op elkaar aan.