Restaurant Alexander

Zakelijk

"...onze á la carte keuken is modern Aziatisch, dat willen uitstralen..."

Restaurant Alexander in Leiden is een heel bijzonder restaurant. De eerste keer dat interieurarchitect.nl hier kwam voor een kennismaking, zag het er uit als een traditioneel Chinees Indisch afhaalrestaurant. Al snel werd duidelijk dat het restaurant, naast de traditionele afhaal, ook een á la carte menu van een bijzondere kwaliteit biedt. De eigenaar van het restaurant is een zeer getalenteerde kok en heeft al diverse prijzen gewonnen met zijn bijzondere Aziatische gerechten. 

De wens was om het restaurant te verbouwen en met het nieuwe interieur te laten zien dat dit een 'ander' en modern Chinees Indisch restaurant is. In de plattegrond zijn 3 typen zitplaatsen opgenomen; plate service, een buffetrestaurant en á la carte. Iedere categorie heeft een eigen uitstraling gekregen. Daarnaast is er een ruime wachtruimte gemaakt voor mensen die hun bestelling willen afhalen. 

De ruimtes lopen vloeiend in elkaar over, maar zijn toch anders aangekleed. Bijzondere items zijn de grote kastwanden met sfeerhaarden, welke om de betonnen constructie van het pand zijn geplaatst. Het á la carte deel is voorzien van een achterwand met een rode leren bank en bijzonder wandbekleding. Het buffet is verplaatsbaar en kan groter en kleiner worden gemaakt, zodat de ruimte ook geschikt is voor feesten en partijen. De afhaalruimte kreeg, naast de natuurstenen wandbekleding, tevens een bijzondere maatwerk 'lampenkap'. Deze is 8 meter lang en eronder hangen 888 Chinese geluksmunten aan rode linten, traditionele symbolen van geluk en voorspoed.